Javíthatatlannak tartják a félresikerült Nortont

2021.07.02. 07:57

Épp a napokban írtunk arról, hogy a Nortonnál éppen azon dolgoznak, hogyan tudnák kártalanítani azokat az ügyfeleket, akik vettek a tulajdonosváltás előtt gyártott V4 SS-ből. Arról ugyanis kiderült, hogy szinte minden porcikája rossz: 35 különböző hibát tártak fel a szakemberek. Az új vezérigazgató a folytatásos teleregény következő epizódjaként most arról beszélt, hogy esélyük nincs kijavítani ezeket.

V4SS-production

Az immár indiai TVS-tulajdonban lévő Norton Motorcycle Co. Ltd.-t vezető Robert Herschel azt mondta, hogy újabb problémákat is feltártak – jesszus, a harmincötön felül? –, így tulajdonképpen lehetetlen minden eladott példányt teljesen hibátlanná varázsolni. Ezért azt javasolja a csalódott motorosoknak, hogy nyújtsák be követeléseiket a régi céghez, a felszámolás alatt álló Norton Motorcycles UK Limitedhez.

Hozzátette: szándékukban állt a segítségnyújtás, annak ellenére is, hogy erre jogi kötelezettségük nincs, de kiderült, mégsem tehetnek semmit. Egyszerűen képtelenek ugyanis minden hibás alkatrészt kicserélni, nincs beszerzési forrás azonos paraméterekkel rendelkező, de hibátlan elemekre. Sokatmondó az a figyelmeztetése is, hogy az érintett motorokat inkább egyáltalán ne használja senki, mert a V4 SS-ek alkalmatlanok a közlekedésre. Itt fontos megemlíteni, hogy ugye 18 millió forintnyi értékű gépekről beszélünk.

Felmerül a kérdés, hogy egy ilyen blama milyen hatással lehet a V4 SS jövőjére, ugyanis a Norton – mármint az új cég – nem akarja kidobni az ablakon a típust. Márpedig egy ilyen kálvária nagyon komoly negatív töltetet adhat a névnek. Herschel ugyanakkor próbálja ezeket a felhőket elhessegetni, mondván, hogy az új V4 SS-eknek a néven kívül semmi köze nem lesz a régiekhez. Teljesen újratervezik, és igenis jó motorkerékpárt adnak majd a leendő vevőknek. A kérdés már csak a mikor: várhatóan még idén megkezdik a forgalmazást.