Sportster S: kiderült a titokzatos új Harley neve

2021.07.08. 09:09

Egy ideje nem titok, hogy a Harley-Davidsonnál éppen egy viszonylag sportos gépen dolgoznak – persze a sportosságot amolyan harley-s viszonyok között kell érteni. Egy fotó erejéig már meg is villantották az újdonságot, amelyről akkor annyit lehetett tudni, hogy a Revolution Max blokk köré épül. Most azonban kiderült a neve: Sportster S-nek fogják hívni. Ráadásul néhány műszaki adatra is fény derült.

E5I2DYUODZHX3OPDW67N7MRJRQ

Annyi biztos, hogy a Pan America túraenduróban már látott 1252 köbcentis blokkot kapja a Sportster S, csak éppen némileg áthangolva. A hírek szerint a 150 lóerőhöz képest visszafogták, és csak 120 körül tud majd, viszont a teljesítménycsúcs jóval alacsonyabbra került, 8750-es fordulatról 7500-ra. Nyomatékban nincs ekkora változás: 127-ből 125 marad, viszont 6750 helyett már 6500-on meglesz a maximum. Nem kizárt, hogy mellőzik a Pan America változó szelepvezérlését, ez lesz a kisebb teljesítmény kulcsa.

Ennek ellenére nem lesz lassúbb az új Harley, mint a túragép: a Pan America 245 kilogrammos súlyából sikerült lefaragni, így a Sportster S 228-at nyomhat. A könnyebb és gyengébb géphez egy kevésbé combos fék is elegendő lehet, így a dupla első tárcsát szimplára váltják.

Dizájnban arra számíthatunk, hogy a három éve bemutatott Custom tanulmány jegyeit látjuk viszont. Az ugyebár egy különös szerzet volt, afféle bobber-flat tracker-café racer keverék. Akárhogy is, hamarosan minden kiderül, a bemutatót ugyanis július 13-ra tűzték ki.