Elmarad a szuzukai nyolcórás

2021.08.19. 16:04

A tavalyi kihagyás után idén is elmarad a szuzukai nyolcórás motorverseny. Az ok ezúttal sem más, mint a koronavírus-járvány. A futam sorsa eddig is bizonytalannak tűnt, eredetileg júliusra hirdették meg, később azonban novemberre módosították az időpontot. Most hivatalosan is bejelentették a törlést.

Suz19 Start

A korlátozások miatt rengeteg nehézségbe ütközött volna a lebonyolítás, ezért inkább úgy határoztak, hogy az egymást követő második évben sem rendezik meg a hosszú távú versenyt. Így Japánban idén három nagy motorsportos rendezvényt is hiányolhatnak a szurkolók, hiszen egy nappal ezelőtt a Forma-1-es nagydíj elkaszálásának tényét közölték, a MotoGP illetékesei pedig már júniusban nyilvánosságra hozták, hogy nem utazik Motegibe a mezőny.

A csapatok amúgy már gőzerővel készültek, a címvédő Kawasaki nemrég bejelentette felállását is, a versenyzők tényleg hittek abban, hogy törlés nem, csupán halasztás lesz idén. Sajnos ez nem jött be, de reménykedve a legjobbakban a szervezők már ki is jelölték a következő dátumot: 2022 júliusában rajtolhat el az Endurance-vébé futama Japánban.

Addig is, nosztalgiázzunk egy kicsit alkalmatlan versenygépekkel: