Ez a Tricity oda készül, ahonnan mindenki más menekülne

2021.11.04. 10:29

Háromkerekű robogóból vagy motorkerékpárból nincs túl sok a piacon. Egyrészt ugye ott a Piaggio MP3, illetve elvileg a Peugeot Metropolis, de annak létezése ellen éppen az olaszok küzdenek a jog által biztosított eszközökkel. Másrészt pedig a Yamaha készít ilyesmit, Tricity néven. Elsőre aligha tűnik kalandmotornak, expedíciós járműnek, vagy bármi olyasminek, amit szívesen vinnénk terepre. Most viszont készült belőle egy keményebb változat.

Screenshot 2021-11-04 at 10-26-37 Yamaha Shows Off Rough Road Tr

A Rough Road Tricity Conceptet sárga-narancssárga színkombinációjú speciálismentő-köntösbe öltöztették. Fel is gumizták rendesen, hogy aszfalton kívül is jobban elboldoguljon. Szereltek rá haspáncélt, kapott védőrácsot a fényszóró, emellett pedig kézvédővel, a műanyag idomokat megóvó csövekkel, és fém oldaldobozokkal igyekeztek a feladatra alkalmasabbá tenni.

A tanulmánnyal az volt a Yamaha célja, hogy egy olyan lehetőséget mutassanak, amely vészhelyzetekben is használható, potenciálisan szélesebb felhasználói kör tud vele elboldogulni, mint mondjuk egy testes túraenduróval, és olyan helyen is elmegy, ahol egy autó talán már nem képes.