A Brough Superior újragondolta a scrambler műfajt

2022.01.11. 12:07

A Brough Superior a legértékesebb angol márka, ami 2013 óta éli reneszánszát, de az új típusok már nem a szigetországból, hanem Franciaországból érkeznek. Butikmárkaként üzemelnek: kevés motort gyártanak, azokkal viszont a pénzes ügyfelekre lőnek.

Most egy új típussal jelentkeztek, ami a már meglévő modelljük, a Lawrence scrambler változata, a Lawrence Nefud lett. A márka előző, erősen retró modelljeihez képest az új modell inkább ötvözi a retró és a modern stílust. A kidolgozás és a dizájn egy luxuscikktől elvárhatóan hibátlan: minden ponton finom és igényes részletekkel találkozhatunk, amik egy ízléses, maszkulin egésszé állnak össze.

A Lawrence Nefudba a márka 997 köbcentis, 102 lóerős, vízhűtéses V2-ese került. A típus ára megenged olyan pazarló igényességeket is, mint a titánból készült váz, vagy a Hossack-stílusú első futómű. Az SS100 18-as felnijeihez képest az újdonság elől 19, hátul 17 colos felniket kapott, ezeken hordja a markáns, bütykös gumijait. A leghangsúlyosabb részlet a két óriási, magasra húzott kipufogó, amik ráadásul krómozottak.

A típus elnevezésének egyik része, a Lawrence a márka egy híres használója, Thomas Edward Lawrence, azaz ismertebb nevén Arábai Lawrence előtt tiszteleg, míg a másik a szintén arábiai Nefúd-sivatagra utal.

A Brough Superior mindössze 188 darabot készít az új modellből Toulouse-ban, és az ára sem lesz túl baráti: nagyjából 52 ezer fontot, azaz mai árfolyamon bő 22 millió forint kérnek egy Lawrance-ért.