Indiában készülnek a jövő Husqvarnái és Triumph-jai

2022.01.12. 12:30

Indiában nyit új gyárat a Bajaj Auto, itt készülhetnek majd egyes Triumph és Husqvarna típusok. Az indiai Bajaj tavaly hatalmas növekedést produkált, és jelenleg a világ egyik legértékesebb motoros márkájának számít.

VEKTORR-Concept-02

A Bajaj nagy részesedést birtokol a Pierer Mobilityban, ami a KTM vezérigazgatójának és többségi tulajdonosának, Stefan Pierernek a cége. Így nem meglepő, hogy egyes Husqvarna típusok gyártása Indiában történhet majd, a Bajajnál.

k3

A KTM-Husqvarna az elektromos Husqvarna Vektorr típust gyártaná Indiában, aminek alapjául a Bajaj Chetak EV szolgálna. A márka első elektromos robogója egyben az első típus lehet, ami Európán kívül készül. Pierer elmondta, hogy az új gyárban szerelhetik majd össze a márka új 500 köbcentis gépeit is.

husqvarna-vektorr-electric-scooter-concept-based-on-bajaj-chetak

Továbbá a Bajaj Auto és a Triumph között is született olyan megállapodás, hogy az angol márka Indiába vinné a termelés egy részét. Első körben a Triumph Trident 660 készülhet majd Indiában, amit később több modell követhet. A hírek szerint később a kisebb, 250 és 700 köbcenti közötti Triumph típusok gyártása kerülne az ázsiai országba.