Most már biztos: Márquez kihagyja a következő versenyt

2022.03.30. 10:35

Nem áll rajthoz a MotoGP Argentin Nagydíján Marc Márquez. A nyolcszoros világbajnok spanyol klasszis az indonéz versenyhétvégén, a futam előtti bemelegítésen bukott hatalmasat, ami után nem is engedték versenyezni. Később kiderült, kiújult nála az a kettős látás, amely miatt a tavalyi szezonhajrát is kénytelen volt kihagyni.

93-marc-marquez- ds 0227.gallery full top fullscreen

A mandalikai történések után eleve bizonytalan volt, hogy engedik-e indulni orvosai Márquezt, de hivatalossá csak most tette a Repsol-Honda, hogy pilótájuk biztosan kihagyja a most hétvégi fordulót, nem lesz ott a Termas de Río Hondo versenypályán. A spanyol motoros vesszőfutásáról Guld Péter kollégánk írt a napokban egy alapos elemzést:

A Repsol-Honda sajtóközleménye szerint Márquez állapota határozottan javul, de a versenyzésre még nem áll készen. Korábban arról számoltak be a külföldi források, hogy a spanyol versenyzőnél ezúttal is konzervatív kezeléseket alkalmaznak, vagyis igyekeznek elkerülni a műtétet. Kérdés azonban, hogy ez mennyire jelent majd hosszú távú megoldást.

A mostani bejelentés egyelőre kizárólag a most hétvégi futamra vonatkozik, azt tehát nem tudni, mikor láthatjuk legközelebb a pályán a 93-as rajtszámú Hondát. Sokak szerint a rá következő austini verseny is kimaradhat Márqueznek, hiszen az szünet nélkül, közvetlenül az argentin megmérettetés után jön, a jövő hétvégén.