Kétütemű után elektromos: ezek a Langen tervei

2022.04.05. 09:15

A krosszmotorokat leszámítva az utóbbi években nem sokat lehetett hallani olyan projektekről, amelyek kétütemű motorkerékpárokra épültek. Ezért is üde színfolt volt a Langen vállalkozása, ők ugyanis 2T V2-es café racert építettek, aranyozott vázzal, igaz, ultrakisszériás gépként képzelték el mindezt. Most elárulták újabb terveiket.

langen-04

Először is, elindult a Two Stroke gyártása, az első példányok májusban kerülnek a megrendelőkhöz. Eredetileg száz darabot terveznek belőle, de úgy tűnik, hamarosan hosszú várólista alakul ki, így talán elgondolkodnak a példányszám bővítésén. De nem ez az egyetlen tervük a közeljövőre.

Már a következő modelljükön is dolgoznak, amely teljesen más lesz. Egyfelől nem két-, hanem négyütemű, másrészről pedig nem is café racer. Azt ugyanakkor egyelőre nem árulták el, hogy akkor mégis milyen stílusra számíthatunk. Céljuk, hogy a potenciális riválisokénál erősebb, súlyban azok csupán kétharmadát kitevő, utcán és versenypályán is ütőképesebb motorkerékpárt alkossanak.

langen-02

Emellett pedig már elektromos terveik is vannak. Bár saját bevallásuk szerint a cégnél mindannyian imádják a benzinmotorokat, de ha hosszabb távon fenn akarnak maradni, elkerülhetetlen lesz a villanyhajtás felé való elmozdulás. Más autó- és motorgyártókkal együtt dolgoznak, hogy tanulmányozzák a különféle megoldásokat, közben pedig saját, moduláris akkumulátorcsomagot fejlesztenek.

Ami az időtervet illeti, most heti egy Two Stroke gyártásával kalkulálnak, de hamarosan kettő is készülhet hetente a kétütemű modellből. A négyütemű Langen nagyjából másfél év múlva érkezhet. Az elektromos géppel kapcsolatban még nincs céldátum.