Mégis gyártásba mehet a Harley-Davidson Bronx?

2022.05.05. 10:56

Amikor a Harley-Davidson 2019-ben bemutatta a Bronx nevű sportos naked bike-ot, sokan már alig várták, hogy ebbe az egyébként tőlük nem megszokott irányba is lépjenek egyet az amerikaiak. Alig egy évre rá viszont kiderült, hogy elkaszálják a projektet, mivel a cég vezérigazgatója nem lelkesedett elődje tevékenységéért. Most úgy fest, mégis eljuthat a sorozatgyártásba a Bronx.

2021-Harley-Davidson-Bronx-EICMA-06

Az erről szóló pletykák azt követően kaptak szárnyra, hogy a Harley megújította a Bronx szabadalmait az Egyesült Államokban. Az országban decemberben lépett életbe egy új szabályozás ezekkel a bejegyzésekkel kapcsolatban, amely lehetővé teszi, hogy a meg nem valósított szabadalmakat könnyebben töröljék. Egészen pontosan hároméves időkeretet biztosítottak a jogtulajdonosnak a kereskedelmi forgalomban történő felhasználásra.

A mostani megújítás tartalmilag nagyrészt megegyezik az eredetivel, és használati szándékként nyújtották be. Ez azt jelenti, hogy a kérelmezőnek alapos szándékában áll, hogy a közeljövőben ténylegesen fel is használja azt. Magyarul olyasmit nem tesz lehetővé a szabályozás, hogy csak úgy bejegyeztessenek bármit, amit aztán vagy alkalmaznak vagy nem.

De vissza a Bronxhoz egy gondolat erejéig. Eredetileg ebben a modellben láthattuk volna először a Revolution Max blokk 975 köbcentis változatát. Azóta viszont a Nightsterben találkozhattunk a kisebbre méretezett V2-essel. Az majdnem biztos, hogy az újramelegített Bronx is ugyanezt kapja, az viszont már egyáltalán nem egyértelmű, hogy úgy fog kinézni, ahogy az eredeti prototípus – igaz, az már elég gyártás közeli állapotot tükrözött.