Visszavonultatják Rossi rajtszámát

2022.05.17. 10:06

Hosszas őrlődés és titkolózás után tavaly augusztusban jelentette be Valentino Rossi, a MotoGP történetének egyik legnagyszerűbb versenyzője, hogy az idény végén felhagy a motorversenyzéssel. Így is lett, és bár az utóbbi néhány év már nem elsősorban róla szólt, azért az idei szezonban érezhető a hiánya. A Doktor nevével összeforrt a 46-os rajtszám, a sorozat illetékesei pedig úgy döntöttek, azt nem is viselheti senki más a jövőben.

2016-Yamaha-YZR-M1-Valentino-Rossi-45

Hivatalosan a május végi mugellói versenyhétvégén vonultatják vissza az ikonikus számot. Addig tehát elvileg még szerepelhetne valamelyik motoron, ha egy pilóta azt választja, de jelenleg sincs használatban a 46-os. A május 27–29. között megrendezendő nagydíj után azonban már elméleti lehetőség sem lesz erre.

Az ünnepséget a verseny szombati napján, közvetlenül az időmérő előtt tartják a célegyenesben, és természetesen maga Rossi is tiszteletét teszi. Az olasz ikont már a MotoGP legendás hírességek csarnokába is beiktatták, de ez az eredményeit és a sportágra gyakorolt hatását tekintve egyáltalán nem is meglepő.