Az MT-07 blokkja köré épült az első kéthengeres Fantic

2022.11.09. 10:10

A Fantic legutóbb akkor hallatott magáról, amikor bő egy hónapja két terepmotort mutatott be a manufaktúra. Egészen zseniális gépekkel szoktak előrukkolni, amelyek persze amolyan olaszosan tökéletlenek, elég csak a Caballero 500-ra emlékezni. Eddig egyhengeresekkel voltak jelen a piacon, most viszont a milánói kiállításon bemutatták első kéthengeres motorkerékpárjukat, a Caballero 700 scramblert.

A blokk nem saját fejlesztés, hanem a Yamahával való együttműködés jegyében az MT-07-ben is szolgáló CP2-es sorkettest kapták meg a velenceiek. Igaz, a folyadékhűtéses, Euro 5-ös egység itt egy hajszállal erősebb, 73 helyett 75 lóerőt tud, a nyomaték 67 newtonméterről 68-ra emelkedett. Van hozzá három menetmód (utcai, offroad és egyéni), kipörgésgátló, meg dőlésszögérzékeny blokkolásgátló.

A japánoktól származó blokkot egy króm-molibdén acélvázba építették, a 45 milliméteres fordított villát a Marzocchi szállította, itt a kerék 19 colos, hátul pedig könnyűfém lengővilla fogja közre a 17 hüvelykest – itt központi rugóstag dolgozik. Az első, radiális Brembo nyereg 330-as tárcsához szorítja a betéteket, míg hátul 245-ös tárcsa felel a 180 kilogrammos tömeg lassításáért.

A Caballero 700 várhatóan jövő áprilisban kerül a kereskedésekbe, az árat 10 ezer euró környékére tippelik a különböző források.