Terepmotorral vadásznak az endurósokra a rendőrök

2023.06.16. 09:28

Idén tavasszal újabb elektromos motorok álltak a magyar rendőrség szolgálatába. Az eredeti elképzelések szerint a Zero FX-ekkel a déli határszakaszokon látnak el járőrszolgálatot, de a fotók és a rendőrségi közlemény tanulsága szerint az ország más részein is találtak nekik feladatot.

Erdészkrossz
Fotó: Police.hu

A Zerókat már be is vetették Veszprémben. „A Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. területén az utóbbi időben egyre több alkalommal jelentek meg quadokkal és krosszmotorokkal, akik az erdészeti törvény tiltása ellenére az erdős területeket átszelve közlekedtek.” - írják, és egyúttal arra is egyértelműen kitérnek, hogy ez nem az utolsó akció volt. „Az ilyen járművel, engedély nélkül közlekedők visszaszorítására és megelőzésére a vármegyei rendőrök a Készenléti Rendőrség krosszmotorosaival, valamint az erdészet munkatársaival közös akciót szerveztek, melyhez hasonlóra a jövőben is számítani kell.” - fogalmaz a Police.hu.

Minekután Magyarország területén a terepmotorozást lényegében ellehetetlenítették, a bírság begyűjtése elkerülhetetlen, ha a kivezényelt rendőrök terepmotorost vagy quadost fognak, akár egy egyébként használatban lévő erdei úton is. A szabályozás csak abban az esetben enged ilyen járműveket erdőbe, amennyiben az olyan elkerített magánterület, ahol a tulajdonos engedélyével tartózkodnak a motorosok.