Ameddig csak lehet, nem teszi le az RT-t

2023.07.26. 10:02

Varró József főtörzszászlós sorsát megpecsételte Szent II. János Pál pápa 1991-es látogatása, de nem a Szentlélek szólította meg, hanem a motorok hangja. Miután ő is azok közé tartozott, akik a szentatya közlekedését biztosították, időnként arra-arra eszmélt, hogy csodálattal figyeli a rendőrmotoros kollégáit. Így ő is elhatározta, hogy amint lehet, felcsap a motorosok közé. Alig telt el egy év, már egy 250-es ETZ nyergében látta el a szolgálatot, manapság pedig egy R 1250 RT nyergéből készül (idővel) nyugdíjba vonulni. Varró Józseffel a Police.hu készített interjút, ami egy pillanatnyi betekintést enged egy elhivatott motoros rendőr életébe.

leadVarró József Miskolc.kapott.1 1
Fotó: Police.hu

A főtörzszászlós örömmel idézi fel az interjú során legszebb emlékeit, amik közé feltétlenül odatartozik, hogy a rendőrmotorosoknak tartott versenyeken elért szép eredményei következtében bejárta Szlovákiát, Ausztriát és Franciaországot is motorral. Leginkább mégis azt emeli ki, amikor két hetet tölthetett Olaszországban, és két hét alatt tízezer kilométert tettek meg a K75-ös BMW-kkel.

Ugyanakkor arról is említést tesz, hogy a közúti baleseteknél jellemzően a motoros rendőrök érnek először a helyszínre, így szépek mellett tragikus emlékei is bőven akadnak.

“A keletnémet MZ után Varró József szolgált Yamaha XJ 600, Yamaha XJ 650 P, BMW K75 RT, Yamaha XJ 900 P, Yamaha FJR 1300 P, BMW 900 RT típusú gépeken. Jelenleg egy BMW 1250 RT nyergében látja el feladatait, és nemrég ezzel ment át a motoros rendőrök éves engedélymegújító vizsgáján.” - írja a Police.hu.

A főtörzszászlós arról is mesél, hogy szabadidejében jelenleg nem motorozik, azt ugyanis a családjának szenteli. Ám az interjú mégis azzal a sejtelmes felütéssel zárul, hogy bár most nem motorozik munkán kívül, feleségével mégis nemrég kacsintottak össze, hogy a gyerekek kirepültével, ketten már elférnének egy motoron.