Brutierős Africa Twinek leskelődnek az ajtófélfa mögött

2023.08.04. 15:32

És az megvan, hogy már az újgenerációs Africa Twin is hétéves, és az ezerszázas frissítést sem tegnap dobta be a Honda? Hamarosan jelentős update nézhet be az ajtón, és az “SD14” modellkódra hallgató Afrikák előtt új dimenziók nyílhatnak meg.

A szabadalmaztatott tervrajzok szerint két fontos fejlesztéssel lesz gazdagabb a modell. Egyfelől az Africa Twineket is utoléri a radarőrület, azaz fejlett vezetéssegítő- és biztonsági rendszert fognak kapni. Ez egyébként nem óriási újdonság, már 2021-ben is erről daloltak a Honda-féle szabadalmak.

brutiafricatwin1

A másik jelentős előrelépés sem fogja mélységesen megdöbbenteni azokat, akik aktívan rajta tartják mutatóujjukat a Honda fejlesztési ütőerén. A tervek alapján közvetlen befecskendezést kapnak az 1084 köbcentis sorkettesek. Az égéstérben történő keverékképzésnek köszönhetően egészen biztosan változni fog a motor karaktere, a teljesítménye és kedvezőbbé válhat a károsanyag-kibocsátása.

brutiafricatwin2.png

Ugyanakkor ez lehet a bevezető lépése annak, hogy megérkezzenek a régóta lebegtetett kompresszorok a sorkettes motorblokkok mellé, ezzel akár a KTM és a Ducati teljesítményligájába tolva az Africa Twineket.