A franciák látják az Energicában a rendőrmotort

2023.10.02. 09:33

Természetesen ugyanúgy megmaradnak a jól bevált R 1250 RT BMW-k a francia rendőrség kötelékében, de szokatlan választással egészítik azt ki. Elektromos motorral, ami első, majd igazából második érzésre sem tűnik alkalmasnak arra, hogy rendőrségi feladatokat lássanak el vele, de jól belegondolva bizonyos részfeladatok elvégzésére nem is annyira elrugaszkodott ötlet beszerezni néhány elektromos modellt.

A közbeszerzésért felelős francia hivatal (Union de Groupements d'Achats Publics) választása az Energica Motorra esett, hogy különböző célterületekre két- illetve háromkerekű motorokat 11 lóerőtől felfelé szállítsanak le a rendőrségnek. A beszerzésben helyet kap az Energica egyik csúcsterméke, az Experia, 102 lóerővel és 115 nm, az állandó mágneses motoron azonnal megjelenő nyomatékkal.

A leendő felhasználási területekre két információ utal. Az egyik, a mondjuk úgy kellemetlenebb, hogy a speciális rendőrségi mellett civil fényezésű darabokat is berendeltek. Mivel nem valószínű, hogy az egyenruha nélküli nyomozók ezzel járnak majd a helyszínekre, könnyen kitalálhatjuk mi lesz a célterület.

A másik Livia Cevolini, az Energica Motor Company CEO-jának közleményéből következtethető, aki rendkívüli lelkesedéssel tette közzé, hogy mennyire el vannak alélva attól a lehetőségtől, hogy így a cég is részesévé válhat a közelgő olimpiai eseményeknek. Ebből következtethetünk arra, hogy az Experiákat felvezető és biztosító motorként láthatjuk majd viszont a 2024-es párizsi játékokon.