Az Indian és a saját tökeit nyalogató házi macska esete

2024.02.23. 09:14

Nem vagyok benne biztos, hogy az európai szemek azonnal kiszúrják az Indian új, különleges kiadású FTR-jén a különbségeket, pedig a differenciák a kiinduló modellhez viszonyítva dizájn természetűek. Ez valószínűleg azért van, mert nekünk nem mond sokat, hogy “Super Hooligan.”

2024-imc-ftr-rsd-two-bike-beauty-0032
Fotó: Indian

A Super Hooligan versenysorozat Roland Sands és az Indian Motorcycles amolyan házi versenysorozata, ahol elsősorban kéthengeres, 750-es, idomzat nélküli motorokkal indulnak a résztvevők, ami elsősorban az Indiannek és a KTM-nek kedvez. A szabályrendszer azonban elég tág, az Energica a saját arculatához hűen elektromos motorral megy (igen, a belsőégésűek között), az idei év újítása pedig, hogy 900-as háromhengeresek is helyet kapnak a futamokon.

2024-imc-ftr-rsd-rear-three-quarter-beauty-0173 (1)
Fotó: Indian

A versenysorozatban elég jól szerepel az Indian (nahát!), 2023-ban az összesített első és második helyet is behúzták a KTM elől. Na, ennek tükrében érdemes nézni az új Indian FTR x RSD Super Hooligan limitált szériás motorját, ahol az RSD Roland Sands saját (Roland Sands Design) custom birodalmát jelöli.

Bár Roland Sands részvétele (de legalább neve) a limitált széria elkészítésében alapvetően nem ezt az irányvonalat kellene, hogy erősítse – ezt az interjút érdemes elolvasni a kontextushoz – a kiinduló motorhoz, egy FTR R Carbonhoz képest az egyszerűen dizájn természetű. A fényezés az Indian versenymotorokat idézi, a váz és a felnik szexin piroslanak, az üléspúpon a gyári versenycsapat szponzorai tűnnek fel, a hűtő burkolata és az első sárvédő grafikája pedig a leendő tulajdonossal egyeztetve készül el.

2024-imc-ftr-rsd-a-side-profile-beauty-0038
Fotó: Indian

Tehát az Indian azFTR R Carbon alapjára csinált egy különleges kiadást, amiből összesen 150 darab lesz elérhető az Egyesült Államokban és további 150 a világ többi részén, a saját maguk szája ízére hangolt versenysorozaton elért sikereik prezentálására, azzal a Roland Sands-zel, aki egyébként a futam védnöke. Nincs is ezzel semmi gond: a macskára sem szólunk rá, amikor a saját tökeit nyalogatja, nem?