Rojtokkal büntet a limitált Harley

2024.03.04. 17:20

Azt hiszem, hogy egy kicsit mindig féltük a napot, amikor a Harley-Davidson felmelegíti a nyolcvanas-kilencvenes évek legpusztítóbb cruiser divatját, a rojtokat. Hát megtörtént. A 2024-es Hydra-Glide Revival a gyártó múltidézőre pimpelt sorozatának, az Iconsnak a negyedik tagja, aminek a keretén belül évről évre egy-egy fontos modell dizájnelemeit hozzák vissza modern köntösben. A széria első tagja az Electra Glide Revival volt, ami gyöngyházfehér fejidommal és batyukkal hozta vissza a ‘69-es FL-t. Az idei évre jutó Hydra egy korábbi modellt, az 1949-ben bemutatott Hydra-Glide motort idézi meg, amiben a teleszkópos első felfüggesztés volt a truváj.

A Harley-történelmi mérföldkő újragondolása teljes mértékben esztétikai természetű. A vörös fényezést olyan nyírfa fehér kiegészítő színnel toldották meg a tankon, ami árnyalatában és grafikájában az 1956-os Hydrákat idézi.

A tankon, az első sárvédőn és a kormányrögzítő fedélen egyedi felirat díszeleg, a műszerfalon pedig múltidéző műszergrafika helyez hangulatba. A gyári szélvédő alsó részét a fényezéshez passzoló piros színnel fújták meg, a 114-es M8 blokk légszűrőjét hagyományos, kerek Screamin' Eagle cuccra cserélték. A kontrasztvarrásos, egyszemélyes nyereg és az oldaltáskák pedig... rojtosak. Titkos tipp: a 2024-es Heritage Classic kapható nagyon hasonló színösszeállításban, kicsit más grafikával, Hydra-Glide helyett Heritage felirattal, letisztult nyereggel és táskákkal, cseppet sem modernebb hatású légszűrőházzal.

Tobacco Fade Enthusiast

Az aktuális Icons sorozat mellett egy limitált szériás Enthusiast kínálatot is bemutatott a Harley-Davidson. Ezek a modellek szintén megjelenésükben különböznek a kiinduló motoroktól. A Tobacco Fade fényezés az 1960-as évek gitárjainak és dobfelszereléseinek színvilágából merít. A zenei kötődést erősíti, hogy az egyedi tankembléma bakelit lemezt formáz. A 2024-es Harley kínálatból a Low Rider ST, az Ultra Limited és a háromkerekű Tri Glide Ultra kap Enthusiast kivitelt. Mindegyikből 2000 darab készül.