Milyen gumi kell a Suzukira?

2010.01.07. 15:17 Módosítva: 2010.01.07. 15:58

Tisztelt Doktor Úr! Új első-hátsó gumikra van szükségem a DL650-es Suzukimhoz. (elöl 110/80 19", hátul 150/70 17") Szeretnék nagyon jó tapadást biztosító, megbízható gumikat venni. Milyen márkát és típust ajánl? Üdvözlettel: Kiss László

Kedves László!

Nem szoktam gumiválasztásban tanácsot adni, mert elég sok benne a szubjektivitás, kinek ez tetszik, kinek az. Általánosságban elmondható, hogy a jobban kopó, sportosabb gumik jobban is tapadnak, de túrázáshoz nem kifizetődő a használatuk. A hegyesebb profilú gumikkal a motor fordulékonyabb és jobban ívre tehető, azonban egyenesfutásuk rosszabb, élettartamuk rövidebb, mint a laposabb profilú, túrásabbaknak.

Az azonban biztos, hogy ha márkás terméket választ, (Pirelli, Dunlop, Metzeler, Continental, Bridgestone, stb.) nem járhat rosszul, az értékesítő pontos felvilágosítást ad, hogy sportos vagy túrásabb a gumiabroncs.

Üdv.

Motordoktor

Mesélj, mi fáj?

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!
A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.
Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.