Szivárgó olaj az első villából

2010.04.19. 07:46

Tisztelt Motordoktor!

Honda CB 500 (pc32) 2000-es évjáratú motorom van és azzal a problémával találtam magam szemben, hogy a jobb oldali első villából szivárog az olaj a felső részen. 4 éve használom ezt a motort és eddig nem volt vele ilyesfajta problémám.

Ez abban okozott-okoz nagy problémát számomra, hogy azon az oldalon van a féktárcsa és a nyereg, amihez bekerül az olaj és nem egy "életbiztosítás". A következőket tettem meg a megszüntetése érdekében:
– Mind a két oldalon kicseréltem az olajat a megfelelő mennyiségben,típusban (320ccm SAE10)
– Mind a két oldalon szimeringet cseréltem.

Sajnos a cserék után is ugyanúgy észlelhető a probléma, mint előtte és szeretném kikérni az ön véleményét a megoldással vagy a probléma okával kapcsolatban.

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Sly

Kedves Sly!

Több eset lehetséges, az egyik, hogy nem szakszerűen cserélted a szimeringet és a tömítő ajak megsérült, a másik lehetséges, hogy a villa becsúszó szárának a felületi minősége (esetleg kipattogzás, sérülés, rozsda) nem megfelelő és a szimering záró felületét pár berugózás alkalmával tönkreteszi, illetve az is lehet, hogy a villa megvezetései (perselyei) annyira kopottak, hogy a becsúszó szár olyan mértékben "lóg", hogy a szimeringet félrenyomja, az nem tud tökéletesen tömíteni. Azt mondanám, hogy nézesd meg valakivel, a felsoroltak közül hátha csak elkerülte a figyelmedet valami, amit egy szerelő vagy barátod észrevesz.

Üdv.