Mi a fene az a technosynthetic?

2010.08.01. 10:56

Üdv.

Birtokomban van egy Honda CBF 600. Szezon előtt cseréltettem olajat, a nedüt én vittem a szervizbe. Ajánlásra egy bizonyos cég olaját vásároltam, aminek a csomagolásán a következő megjelölés szerepel: 10W-40 ester, technosynthetikus. Kérdésem, hogy valójában mit is takar a technoszintetikus megjelölés?

Kedves Róbert!

A SAE 10W-40-es olajok általában részszintetikus olajok, ahol a szintetikus komponensek aránya nem éri el azt a szintet, hogy teljesen szintetikusnak lehessen nevezni. Úgy is lehet fogalmazni, hogy szintetikus komponensekkel javított ásványi olaj. Erre a különböző márkák különböző marketingelnevezéseket használnak, az egyik ezek közül a technoszintetikus vagy ha úgy tetszik technosynthetic elnevezés. Egyébként a választás megfelelő ehhez a motorhoz, és ez az olajmárka is jó minőségű.

Üdv.
Motordoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.