Karburátor távgyógyítás

2010.08.24. 16:08

Tisztelt Motordoktor!

Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy a motoromban (Bandit) már ki lett takarítva a karburátor (ultrahangosan is), a tank, a benzincsap többször is, a karbi szinkron is be lett állítva, a gyertyákat megnéztük és rendben vannak (szikrát adnak). Az indítással nincs gond se hidegen se melegen, a szervizelések után kb. 100 km-ig hibátlanul megy, de utána a hiba újra és újra előjön.

Hiba: A négy hengerből csak a két szélső megy.

Kérem, adjon tanácsot. A segítséget előre is köszönöm.

Tisztelettel: János

Kedves János!

Így távgyógyítva nem tudom megmondani, de a kisbandit ikertrafós, az 1-4 és a 2-3 hengerek közös trafót használnak. Én valahol itt keresném a hibát, láttam már olyat, hogy a trafó megmelegedve nem adott szikrát mert bezárlatolt. Egy egyszerű multiméterrel kimérhető a tekercs ellenállása, akár úgy, hogy a másikkal össze kell hasonlítani. Vagy önmagával, amikor megy.

Üdv.
Motordoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.