Megviccelt a Suzukim

2011.03.23. 13:54

 
Egy 1994-es 250-es Suzuki Banditom van. Az a problémám vele, hogy ha hidegen indítom és pár perc melegítés után elindulok vele, alacsony fordulaton (olyan 6-7000-ig) olyan mintha kihagyna egy henger. Amint olyan 6000 körüli fordulat felé érek, úgy megy mint az álom. 10-15 km megtétele után a probléma megszűnik. Mi lehet a baja?

Kedves Levélíró!

Jellemző a japáni belpiacos motorokra, hogy a mi éghajlati viszonyaink között nagyon szegényre vannak karburálva, fokozottan igaz ez, amikor hideg van. Ekkor e jelenség pontosan ugyanaz, amit leírtál, a motor köhög, kihagy, nem húz, erőtlen. Amikor minden átmelegszik, akkor a relatíve szegény keverékkel is jól üzemel a motor.

Mivel neked a jelenség alsóbb fordulatszám tartományokban van inkább jelen, én azt csinálnám, hogy az alapjárati keverékcsavarokat fél fordulattal kicsavarnám, ha pedig nem hoz jelentős javulást, akkor az alapjárati fúvókát - ami meghatározza az alsó harmad gázkar állásnál a keverék minőségét - eggyel nagyobbra cserélném. Ez általában már hoz javulást és megoldódik ez a probléma.

Üdv.
Motordoktor