Kiszáradtak a tömítések?

2012.07.07. 09:23

Üdv!

Egy kérdéssel fordulnék önhöz.

Pár napja előszedtem a motorom, esetemben egy 89-es Fz 750. Szépen indul, szépen jár, viszont a karburátor alatt észrevettem üzemanyagot, és a karbin is vannak benzincseppek az alján. Ez lehet attól, hogy kiszáradtak a tömítések, vagy készüljek fel egy tömítés szettre?

Válaszát előre is köszönöm!
Roland

Kedves Roland!

A karburátor tömítése nem tud csak úgy ok nélkül hirtelen tönkremenni, kiszáradni. A tolattyú membránja igen, az azonban nem okoz szivárgást. Én inkább arra gyanakodnék, hogy leürültek az úszóházak, az úszók leültek, tengelyük kicsit szorult és amikor ismételten feltöltődtek, akkor nehezebben emelkedtek meg, nehezebben zárták a tűszelepeket és okoztak egy kis túlfolyást. Ezekben a karbikban van pár O gyűrű meg úszóház pohár tömítés, semmi olyan, ami egy télen kiszáradna és nem tömítene többé.

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy örökké fog tartani, az is lehet, hogy most jött el az az idő, hogy valóban cserélni kell valamit, de nem ugranék neki azonnal.

Üdv.
Motordoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.