Durrog a Honda, nem élvezem

2012.09.25. 10:20

Tisztelt Motordoktor!

Egy 99-es évjáratú Honda Foresight nagyrobogó tulajdonosa vagyok. A motor az utóbbi időben, ha hosszabb ideig használom a motorféket, például egy lejtőn ereszkedem le finoman durrogni kezd. A gyertyát és a légszűrőt nemrég cseréltem, sőt a kipufogó tömítést is, de ezek nem hozták meg a kívánt javulást.

A motor egyébként jól megy, nem füstöl és a fogyasztása se nőtt meg. Azt mondják nem kéne vele foglalkoznom, de nem szeretném elhanyagolni a dolgot. Véleménye szerint mi lehet a hiba oka?

Válaszát előre is köszönöm!

Pit

Kedves Pit!

Ha egy durrogás nem volt és lett, akkor az biztos valami változás okán keletkezett. Ezen változások egy része szinte elkerülhetetlen, másik része pedig előjele valami később egyre rosszabbá váló dolognak, amit orvosolni kell még idejében.

A motorfék alatti durrogás nem biztos, hogy baj, pláne többet futott motoroknál, mert például a kipufogó összeeresztéseinek lazulása is okozhatja, itt jut be kis oxigéndús levegő a rendszerbe. Okozhatja a keverékképzés beállításának módosulása, kevesebb vagy több benzint kap motorféken, talán ezzel foglalkozni kell.

Én azt javasolom, hogy használni kell, ha így marad, akkor ez tekinthető a normál üzemi változásnak, ha pedig hamarosan tovább erősödik a hang, akkor meg kell keresni az okát, ami nem egy délután alatt fog megtörténni.

Üdv.

Motordoktor