Fejreállt a Hornet, azóta nem indul

2015.05.05. 16:08

Hello Doki!

Van nekem egy Honda Hornet 600-am (2006-os), minap kicsit kicsúsztam egy kanyarban és felborult a moci fejtetőre!

Azóta nem tudom elinditani, hajt rendesen és éppen hogy csak nem akar beindulni! Próbáltuk már betolni, feltöltöttem az aksit is csutkára, de valamiért nagyon megmakacsolta magát! Környéken a szerelők hetekre, hónapokra be vannak táblázva, és lehet, hogy fél órás munka lenne az egész, ezért elhatároztam hogy nekem kell megoldanom! Nem vagyok egy nagy gépész, ezért kérném a segitséged hogy mivel tudnék még próbálkozni!

Üdv: Zsolti

Kedves Zsolti!

Először azt kellene eldönteni, hogy van-e szikra. Ha nincs, akkor valami megsérült, vagy szétcsúszott, meg kell javítani. Ha pedig van szikra, akkor megnézni, hogy a benzin bejut-e a karburátorokba, illetve benzinesek-e a gyertyák hosszabb indítózás után. Az utolsó dolog pedig, ha mindez rendben van, lehetséges, hogy a fejen álláskor annyi olaj jutott az égéstérbe, hogy a gyertyák nem alkalmasak a keverék begyújtására, azaz beköpte a gyertyákat. Ekkor is a gyertya tisztítás vagy csere a megoldás... úgyhogy jobban belegondolva ezzel kell kezdeni, kivenni a gyertyákat, benzinesek-e, adnak-e szikrát és gyertya nélkül indítózni 8-10 másodpercet.

Ha pedig beindulás után hosszan füstöl, nem kell megijedni, ilyenkor ez elfogadható. Körülbelül 10 perc után meg kell teljesen szűnni a füstnek.

Üdv.

Motordoktor