Honnan tudjam, hogy a kettő közül melyik a jó?

2015.10.24. 09:19

Tisztelt Totalbike!

Szeretném a segítségüket kérni! Van egy Wexxtor Zongshen 250-es quadom, és láncot kellene cserélnem, mert megnyúlt. A gond az, hogy nem tudom hogy milyet vegyek. Megszámoltam, 44 szem és 88 csap van a láncon!

Kettőt találtam, egy DID 420-as 88 tagút és egy szintén DID 520VX2-t, szintén 88 tagút. Szerintem a második lenne jó, de nem vagyok benne biztos!

Segítségét előre is köszönöm!

Üdv: Szabolcs

Kedves Szabolcs!

Lényeges, hogy a quadon milyen lánc és milyen lánckerekek vannak. A láncot és a lánckereket együtt illik cserélni a hosszú élettartam és a biztonságos működés miatt. A lánc három számjegyű jelölésén az első a csapok távolságára utal, úgyhogy ha 520-as volt rajta, akkor nem lehet 420-assal helyettesíteni, noha a szélessége (második számjegy) azonos.

A láncszemek oldalán általában van jelölés, ezt kell leolvasni, és azonosat vásárolni. A szemek száma biztos több lesz, de azt le lehet rövidíteni, és áthelyezni a patentszemet, ebben a méretben általában patentszemesek, nem nittelőszemesek a láncok. Azonos hosszúságú (szemű) láncot ritkán lehet kapni. További információkat ebben cikkben találhatsz.

 
Üdv.

Motordoktor