2016.06.14. 16:25

Tisztelt Motordoktor!

'94-es Bandit boldog(?) tulaja vagyok. Egészen eddig semmi problémám nem volt, viszont mai indításnál furcsa hangra lettem figyelmes, kis vizsgálódás után észrevettem, hogy az egyik henger gyertyapipája slattyog. Repedést a hengerfejen nem találtam, igaz, nem tudtam a szűk hely miatt bontás nélkül jobban megvizsgálni. A pipa slattyog, vagy hogy fejezzem ki, illetve mintha lökné valami alulról, bár nem tartom valószínűnek, hogy a dugattyú hozzáérne. Gyertyák hozzávaló típusúak, mostanában nem volt egyáltalán hozzájuk nyúlva. Keressem a repedést a hengerfejen, vagy létezik hogy a gyertyán valahogy "kifúj" a keverék?

Köszönettel,

Kristóf

Kedves Kristóf!

Nem igazán tudom mit jelenthet a slattyog kifejezés ebben az esetben. A dugattyú nem tud a gyertyapipához hozzáérni, de a gyertya simán át tud ereszteni, ki tud fújni.

Azt is érdemes megnézni, hogy nem lazult-e meg, nincs-e egyszerű tömítetlenség a gyertyánál. Ha ez nincs, akkor elképzelhető, hogy a porcelán szigetelőtesten keletkezett repedés miatt a gyertya átereszt olyan mértékben, hogy a henger még megy, de már nem tökéletesen.

Üdv.

Motordoktor