Ezernégyszáz köbcentinek tolnia kéne, mint a mozdony, az Intruder viszont csak rángat

2022.04.27. 09:15

Tisztelt Motordoktor!

Van egy Suzuki VS1400-as motorom, ami hirtelen gázadáskor nem gyorsul. Olyan mintha a hátsó henger lefulladna. Ha vissza engedem a gázt akkor újra életre kell a hátsó henger. Folyamatos gázadáskor szépen gyorsul. Jelenleg úgy üzemel hogy a levegő szűrő 2db szívó nyilasának egyikét szivaccsal betömtem, másképp durrog, puffog, rángat. A gyári méretű fúvókák vannak benne fő fúvóka 140-es, alapjárati 55-ös. Az első henger jól működik. Mi lehet a gond? Talán nagyobb főfúvóka kellene bele? Ja a levegő szűrő gyári.

Előre is köszönöm a választ!

vs1400

Kedves László!

Javaslom, hogy mielőtt a gyári főfúvóka méreten változtatnál ellenőrizz néhány gyakori hibalehetőséget, ami nagy eséllyel a te esetedben is a baj okozója. Először is a tünetek alapján a legvalószínűbb, hogy tömítetlenségi probléma van. A szívócsonk és a légszűrőcsonk egyaránt hajlamos kirepedezni, ami hosszútávon a hengerek extrém kopását is eredményezheti, ezért ez elsődleges, hogy rendben legyen. Kívülről egyszerűen ellenőrizhető, hogyha féktisztítót fújsz az említett helyekre, és erre felpörög a motor, akkor ott bizony probléma van.

A karburátoron belül először is szintén a gumialkatrészeket érdemes ellenőrizni, azaz felső membránt és az oldalt lévőt ami a gyorsító pumpáé - ami éppen azért van ott, hogy hirtelen gáz adásra extra üzemanyagot fecskendezzen be.

Az üzemanyagellátás vonalon természetesen egy döglődő benzinpumpa is okozhat ilyet, de akár egy részlegesen eltömődött benzincsap is.

Remélem, tudtam segíteni.

Üdv:

Siposgeri