Tegyél a tankba néhány marék kavicsot!

2002.12.05. 11:12

Mit lehet a berozsdásodott tankkal tenni, és ha ez sikerül, mivel lehet megelőzni a további korróziót?

 
   
   

Van egy Java Babettám. Körülbelül négy éve nem volt használva. Nekiláttam, hogy megjavítom. Nem is volt semmi probléma egészen addig amíg bele nem néztem a tankba. Teljesen be volt rozsdásodva a fala. Az a kérdésem hogy mit lehet vele tenni, hogyan tudom a rozsdát eltávolítani, és ha ez sikerül, akkor mivel lehet megelőzni a további korróziót. Válaszod előre is köszönöm!

Külföldön láttam már olyan, több lépcsőben alkalmazható tank felújító szettet, mely megoldást jelent az ilyen problémákra. Ez három flakonból áll, az első vízzel hígítva lemarja a rozsdát, a második szintén vízzel hígítva kiöblíti, a harmadik pedig egy bevonatot képez a tank belsejében, meggátolva ezzel a további rozsdásodást. A készlet kinti ára kb. 50 USD, ami nem kevés ezért lehet, hogy érdemesebb vásárolni egy új Babetta tankot, az nagy valószínűséggel tökéletesen tiszta.

Van egy harmadik megoldás is, mely mind közül a leginkább költségkímélő. Tegyél a tankba néhány marék kavicsot és kezd el veszettül rázni minden irányba. Ezt ismételd meg néhányszor, közben mindig gondosan öblögetve a tankot. Így is elég jó eredményt érhetsz el a rozsdátlanítás területén.

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!

A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.