Csak a nitro marad

2003.08.05. 11:09

Nekem is lenne egy kérdésem. Egy Yamaha TW125-ösöm van 12 LE körüli teljesítménnyel, kb. 90-et megyek vele egyedül. Mit lehetne tenni vele? Hallottam mar kerámia hengerről meg sportkipufogóról. De nem szeretnem a motor élettartamát jelentősen csökkenteni. Csak egy kicsit nagyobb sebességet, mondjuk 120-130 körül.

 
   
   

Sajnos el kell, hogy keserítselek. A TW 125 az egyik olyan motorkerékpár, amelyet abszolút nem érdemes tuningolni. A TW 125 az SR 125 erőforrásával van ellátva, mely azt a kecsesebb motort sem képes az általad áhított sebességre felgyorsítani. Ráadásul a TW 125-nek a szélesebb kerekek által keletkező nagyobb súrlódási ellenállást is le kell küzdenie.

Véleményem szerint a modell nem is lenne alkalmas - felépítését tekintve - a 120-130 km/h sebességgel történő biztonságos száguldozásra, valamint nem tudok arról, hogy bármely cég is gyártana ehhez a modellhez módosított kipufogórendszert, vagy egyéb teljesítménynövelő alkatrészt.

Nézzük a dolgok pozitív oldalát! Van egy kis fogyasztású, strapabíró motorkerékpárod, melynek erőforrása bebizonyította alkalmasságát a mindennapi intenzív használatra. (motoros futárok, posta, stb.) Amennyiben gyorsabban szeretnél közlekedni, modellváltásra lesz szükség, vagy be kell vetned az egyetlen univerzális tuning megoldást, a NITRO szettet!

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!

A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.