Robogó a gyereknek

2003.10.21. 14:16

Tisztelt doktorom! Gyermekem zaklat robogóért, kis termetű persze, és kispénzű a papája. Könnyen kezelhetőt és javíthatót keresek tehát. Mit ajánl használtban, vagy újban?

Egy ismerősöm műhelyében tábla van kiakasztva a falra, a következő felirattal: " Szervizünk olcsón, gyorsan és jól dolgozik. Ön ezek közül kettőt választhat!" Valami hasonlót tudnék válaszolni, az olcsó, könnyen kezelhető és könnyen javítható elvárásokra.

De tegyük félre a viccet! Mivel, ha jól sejtem, tanuló motorról van szó, ezért nem javasolnám új robogó vásárlását. Ebben a stádiumban a motorok jóval sérülékenyebbek, mint általában. Tapasztalatom és a szóbeszéd szerint, idősebb robogók közül a Yamaha Jog a leghasználhatóbb és a legmegbízhatóbb. Ennek ellenére, ha konkrét javaslatot tehetek, azt javaslom, vásárolj egy Simson robogót a gyermeknek!

Ez véleményem szerint elérhető áron van, valamint az esetleges alkatrészek beszerzése is egyszerű és olcsó. Mentes olyan alkatrészektől, mint röpsúlyos kuplung, bordázott ékszíj, automata szivató, stb. Ezáltal kevesebb a meghibásodás lehetősége is. Kezelhetőség szempontjából talán valamivel bonyolultabb, mint egy váltó nélküli robogó, viszont ha előretekintünk, akkor sokkal jobb, ha a srác már a kezdetekkor megtanulja a váltós motor kezelését.

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!

A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.