Robogó túlfogyasztás

2004.02.24. 14:01

Van egy Honda lets2 50cm3-es robogóm, és az a gondom, hogy 5 litert fogyaszt, ha 30-cal megyek, és gyengén húzom a gázt, akkor is ennyit fogyaszt. A kipufogófüstje benzinszagú! Mi miatt lehet ez?

Más robogónak jellegzetes kipufogószaga van, az enyémnek pedig teljesen más!

Az általad tapasztalt fogyasztás valóban magasabb a kelleténél, melynek oka elsődlegesen a porlasztónál és környékén keresendő. Egy rosszul, vagy abszolút nem záródó tűszelep okán túlfolyhat a porlasztó, minek következtében megnő a benzinszint és a fogyasztás.

Ugyanilyen, a porlasztó környékén felbukkanható probléma lehet az automata hidegindító - rendszer meghibásodása. Amennyiben nyitott állapotban marad a mágnesszelep, úgy állandóan "szivatóval" üzemel a motor és ez ugyan azt a hatást váltja ki. Másik lehetőségként megemlíteném a vákuumos benzincsapot, mely a nyitáshoz szükséges vákuumot a szívócsőből kapja. Amennyiben átszakad a benzincsap membránja, úgy a vákuumcsövön keresztül a benzin egyenesen a szívócsőbe áramlik, ami szintén túlfogyasztáshoz vezet.

Ezenkívül befolyásolhatják a fogyasztást apróbb tényezők, úgymint a porlasztó beállítása, a légszűrő állapota, a motor kopottsága, tömítetlenségek...stb.

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!

A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.