Makrancos Babetta

2006.10.16. 10:00

Babetta 207-em van, lassan kicseréltem rajta már mindent, de pár száz méter után mindig megáll. Kicseréltem a tirisztort, a karburátor cuccait, a gyújtótekercset, a tankot ötször szétszedtem, a röpsúlyokat is szétszedtem. Utána várok egy kicsit és elindul, vagyis be tudom tekerni. Folyamatosan használták, de én nem mentem vele egy ideje, és azóta nem is tudok vele menni.

Kedves Fater!

Mivel már cserélgetéssel és próbálgatással sok dolgot kizárt, lehet, hogy valami mégiscsak elkerülte a figyelmét. Az ilyen jellegű megy, megáll, kicsit áll és ismét megy hibát vagy a gyújtórendszer túlmelegedése, majd visszahűlése okozza, vagy a benzinellátás, utánpótlás hiánya. Az egyik gyakori és lehetséges probléma, hogy a benzincsap nem ereszt át kellőképpen, vagy a tanksapka szellőzése nem elégséges, és az úszóház leürül, és lassan folyik utána. Ez az egyszerű hiba már sok szerelőt is megtréfált, én erre nézelődnék.

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!

A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.