Ide kasza kell!

2001.06.20. 14:13

Június elején leabáltam a lakóközösség konnektoros fűnyíróját. A derékig érő gazt nem bírta, füst szállt fel a motorból. A szomszéd ki akarja velem fizettetni. Megnéztem max. 3 csavar fogja a motort és totál leéget.
Doki! Mitévő legyek?

Szeva Doki!

Reménykedem, ha nem is direktbe profilod a villanymotoros fűnyíró, de azért ha tudsz, segítesz.
Június elején leabáltam a lakóközösség konnektoros fűnyíróját. A derékig érő gazt nem bírta, füst szállt fel a motorból. A szomszéd ki akarja velem fizettetni.
Megnéztem max. 3 csavar fogja a motort és totál leéget.
Doki! Mitévő legyek? Szakemberhez forduljak, vegyek újat vagy esetleg javasolsz nekem valami mást, valami háztáji megoldást.

Kösz és Üdv Zsolt

 
   
   

Bevallom férfiasan nem vagyok egy elektromos virtuóz, de egy ilyen első hallásra egyszerűnek tűnő problémában megpróbálok állást foglalni. Szerintem csere. Hidd el nem véletlen, hogy ezeket a fűnyírókat nem rendszeresítette a Magyar Honvédség dzsungelháborús különítménye bozótirtásra! A derékig érő gazhoz kasza kell! Hogy ez motoros, vagy kézi hajtányos az már teljesen mindegy, a lényeg, hogy az elektromos fűnyíró alkalmatlan a feladatra.

Elektromos fűnyíróval szerintem max. 30 cm-es fű és félóránkénti pihentetés. Ezeket most nem mint Motordoki, hanem mint fűnyíró sorstárs mondom. Amúgy esetleg érdemes megmutatni a leégett villanymotort egy szakembernek, mert van rá esély, hogy meg lehet tekercseltetni. Háztáji megoldásként kecskék, vagy birkák betelepítését javasolnám, ők egykettőre elintézik a burjánzó füveket.

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!

A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.