Durrogó RF900-as

2007.02.27. 09:08
Szeretnék vásárolni egy Suzuki RF900-ast. 1996-os a motor, nagyjából mindent rendben találtam vele, de egy valami nem tetszik. Motorféknél vagy álló helyzetben gázvisszaengedésnél a kipufogó durrog. Egy sportdob van rajta. Amúgy rendesen megy, nem tapasztaltam semmi rendellenességet. A kérdésem az, hogy ezt okozhatja-e a sportdob? A karburátor szinkron megoldás, vagy pedig felejtsem el a motort, mert szelep gondok vannak?

Kedves András!

A durrogás sok dologtól lehet, általában a karburátor szegény üresjárati keverékétől, de a nyitott kipufogó, a kis fojtású sportdob jobban hallhatóvá teszi. Amennyiben a motornak szelep gondjai vannak, az sok más dologból is látható, hallható, például a szívócsőbe, karburátorba durrogás (szívószelep hiba, tömítetlenség) vagy a nehezen indulás és egyenetlen, hullámzó alapjárat. Ha ezek nem tapasztalhatók, akkor nincs okunk feltételezni, hogy szelep vagy hegerfej gondjai lennének a motornak. A durrogás önmagában nem utal erre.

Mesélj, mi fáj?

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!
A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.
Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.