Olajnyomás

2007.04.05. 10:13
Van egy Honda VLX 600 típusú motorom. Szeretnék rajta egy-két változtatást eszközölni, részben kényszerből. Köztük az első teleszkópba szeretnék beletoldani egy 17 cm-es darabot. A kérdésem, mivel a motor dőlésszöge megváltozik, annak kenése olajozása rendben fog-e a továbbiakban működni, nem károsodik-e emiatt a motor?

Kedves Zsolt!

Egyébként a motorkerékpárok kenési rendszerét tervezik, hogy komoly lassulásnál és gyorsulásnál sem szív levegőt a pumpa, és a szóróolajzással kent részek is kapnak olajat, ha az olajszintet megfelelő értéken tartjuk. Ha a gyári álláshoz képest kicsit megváltozik a motor helyzete, az nem befolyásolja sem az olajnyomást, sem a kenés hatékonyságát, ennél nagyobb tartalékai vannak a kenési rendszernek.

Mesélj, mi fáj?

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!
A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.
Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.