Szelepállítás? Mikor? Minek?

2007.05.31. 10:10

Kedves Motordoktor!
Több kérdésemre visszaolvasva a rovatot már kaptam választ, amit sokunk nevében is köszönök!
DL1000-esem van, 23 000 km van benne. Lassan esedékes a szelepállítás, amit a gyár 24 000-nél ír elő. Már csak e miatt viszem szervízbe, minden egyebet magam végzek, mert így negyed árból kijön.
Kérdésem az, mennyire kell szigorúan venni a megadott óraállást szelepállítás-ügyben?
István

Kedves István!

Ha arra gondol, hogy milyen eltérés engedélyezett az előírt szerviz időpontjához képest, akkor a jellemző az, hogy általában a szakszervizek elfogadnak garanciális jármű esetén is plusz-mínusz párszáz km-es eltérést. Az pedig, hogy egy-egy modell mennyire igényli a szelepállítást, az konstrukció függvénye. Ellenőriztetni természetesen érdemes és kell is, de gyakran csak 50-70e km-enként szükséges az állítás.

Mesélj, mi fáj?

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!
A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.
Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.