GPZ 750 zörgeti láncait

2001.07.17. 10:47

Z750 Gp típ. motorom van 84-es évjáratú léghűtéses (unitrak néven is becézik) annyi a gondom vele, hogy a kuplunglánca zörög.

 
   
   

Alapjáraton is hallani, meg amikor elindulok vele és a fordulat nem éri el a kb.2500-at, addig elég csúnya hangja van.
Az újra való cserén kívül (amire csak anyagköltségre hallottam 80ezret), tudsz-e valami más megoldást? Érdemes esetleg bontott darabbal kísérletezni? Válaszod előre is köszönöm.

Roller.

Egy ilyen primerlánc cseréje valóban nem olcsó mulatság. Az új lánccal kapcsolatban azt tudnám neked tanácsolni, hogy ne csak a gyári KAWASAKI alkatrészárakat nézd meg , hanem néhány utángyártott alkatrészeket gyártó vagy beszállító cég árait is.

A használt lánccal az lehet a gond, hogy nem tudod leellenőrizni igazán az állapotát. Illetve esetleg azt meg tudod csinálni, hogy előbb kiszereled a sajátodat, és azt összehasonlítod a bontott alkatrésszel (hossza, oldalirányú hajlása). Valamint ezekre a legritkább esetben adnak garanciát .

Mivel csörgő-zörgő primerláncról már hallottam, de elszakadtról még nem ezért véleményem szerint, ha nem akarsz ekkora költséget vállalni, akkor járj vele továbbra is így, nagy baja nem lesz. A zajártalom ellenszeréül pedig ne engedd a fordulatszámmérőt 2500 alá esni!

Írd meg emailben motordoktorunknak, milyen motorod van (márka, típus, évjárat), és mik a tünetek. Ha lehet, használj ékezeteket, és ne küldd el többször a levelet!

A választ postafordultával MOTORDOKI rovatunkban olvashatod. Természetesen csak a problémák egy része orvosolható távgyógyításos módszerrel, mindenki maga döntse el, milyen mélységig mer beletúrni a motorba.

Bizonyos esetekben nem ajánlatos házilag bogarászni, ilyenkor természetesen doktorunk is azt javasolja majd, hogy fordulj szakszervizhez.