Öreg olaszt lomisoktól, szabad-e?

2012.09.11. 10:06

Kedves Árpád!

Az egyik lomis családnál találtam egy Garellit. Próbáltam beazonosítani, szemre egy KL125-ösnek tűnik a net alapján. Nem kérnek érte sok pénzt, szerintem alkuval is megpróbálkoznék – menthető veterán lehetne?

Ami furcsa, hogy a motorjához semmi alkatrészforrást nem találtam. Hol kell keresni?

Laca

Helló Laca,

ilyen gépet életemben egyszer láttam, az imolai börzén, ahol Csikóssal shoppingoltunk – ő motort, én csempéket. A Garelli rengeteg érdekes gépet gyártott akkoriban, de a Vespához képest csupán manufakturális termelésben voltak érdekeltek; Olaszországban rengeteg kisebb gyártó volt, ők a középmezőnyben küzdöttek.

Nincs jó hírem: ha a gép motorja hiányos, ne vidd el, tényleg nem sűrűn van hozzá pótalkatrész. Annyi bizonyos, hogy az egyhengerest a Parillától vették – abból több is készült, nevesebb is, talán arra érdemes keresgetni.

Egy biztos, ilyenekhez te is vagy az imolai börzén találsz dolgokat, vagy sehol. A kisköbcentis olasz veteránozás jó móka, de bonyolultabb, mint egy japán gép felújítása. Ha ezt vállalni tudod, hajrá – jó kaland lehet.

Árpád

A kép forrása: Motoparade

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.