Suzuki motor német testben?

2013.02.07. 10:50

Kedves Nepperűző!

Németországban élek, így lehetőségem van itt venni motort. Mindenképpen utcai kéthengerest szeretnék. Volt már BMW-m, Sportsterem és Ducatim is, de most megakadt a szemem egy német gyártmányú Sachs Roadster 800-on.

Nem sokat tudok róla, annyi rémlik, hogy Suzuki blokkot szereltek belé. Szemérmetlenül olcsón kínálja egy munkatársam, szabad megvenni?

Máté

Szevasz Máté,

érdekes kérdés, én még sosem találkoztam egyel sem élőben. Felhívtam egy osztrák barátomat, aki anno vett egy Roadster 800-at, az ő véleménye talán többet nyom a latba.

Elmondta, hogy a V2-es ugyanolyan megbízható és békés, mint az Intruderé, aki szereti a nyomatékos cirkálást, kedvelni fogja – a sportos külső ellenére ez békés jármű. Motorikus alkatrészekkel nem lesz gond, de a Sachson keresztül az egyéb alkatrészek pótlása már nem igazán megoldható.

A futóművet, a kerekeket, a kapcsolókat külsős, tajvani és olasz beszállítókról vásárolták – minőségükkel nincs gond, de ha esetleg pótolni kell majd, érdemes lesz belemélyedni a tulajdonosi fórumokba; ott kész megoldásokat kínálnak.

Az ebay-en számos apróság kapható, a Bitubo rugóstagok, a kapcsolók, a kipufogók és a markolatok elérhetők. Úgy gondolom, ha tetszik, meg lehet venni, amennyiben fel tudod vállalni azt, hogy nincs egy bolt, ahova bemész, és némi guttentágolás után megkapod a kért árukat. Ha szórakoztat az esetleges bogarászás menj rá. Amennyiben jó állapotú és megkímélt egy darabig biztos nem lesz szükség óriási alkatrészcserékre, hisz a 2000-2004 között gyártott Sachs nem számít öreg motornak.

Osztrák barátom elmondta, hogy ő is elég nyomott áron tudta eladni, gyanítom itt ugyanez a helyzet – olcsón fogod megvenni, de a tovább passzolása nem biztos, hogy gyors lesz: nyerni feltehetőleg nem fogsz rajta. Motorozni viszont igen, ha ez számít.

Üdvözlettel:

A nepperűző