Első motor, ami az utolsó is egyben

2015.08.31. 10:09

Olyat szeretnék, amit nem akarok később nagyobbra cserélni.

Tisztelt Nepperűző!

Életem első motorkerékpárját szeretném megvenni, de csak használtra van keret. Első és utolsó gépnek szeretném, azaz nem akarom később nagyobbra cserélni, ezért végleges volna a választásom, de jön a dilemma.

Tudom, nem az életkort és a kilométert kell nézni, hanem az állapotot.

A kiszemelt egy Kawasaki Z750 lenne, 6 éves, 35000 km-rel. Ez motorkerékpárnál, Kawasaki-nál sok? Nyűgös típusról/márkáról van szó? Van egyébként alternatíva is, ugyanennyi idős Suzuki GSF650, de 6000 kilométer alatti futással, és Yamaha XJ6N szintén ennyi idősen, 8000 km-rel. Akadnak típushibák? Melyiknek mi az érzékeny pontja?

A döntést nekem kell meghoznom, csak vezérfonalat kérek és szívesen olvasom mások véleményét és tanácsait is.

Üdvözlettel,

Balázs

Kedves Balázs!

Nagyon jó döntés első motornak használtat venni, kezdő hibák elkövetésére felesleges több milliót kiadni. Nem tudom, hány éves vagy, de ha nem nagyon öreg, akkor nem érdemes úgy indulni, hogy soha nem akarod lecserélni.

Kawasaki Z750
Kawasaki Z750

A Kawasaki Z750 szuper jó motor, hat év és 35000 kilométer ha sok egy motornak vagy robogónak, akkor az egy hatalmas selejt, amit bűn rásózni bárkire is, még ajándékba is. Tehát ennyi kor és futás egy Kawasakinak nagyjából a bejáratás ideje, ráadásul teljesen hihetően hangzik, ha szétszerelnéd, valószínűleg még használatra utaló nyomokat sem találnál a blokk alkatrészein.

Yamaha XJ6N
Yamaha XJ6N

A Suzuki GSF600-ról már korábban írtam, megint csak ugyanazt tudnám javasolni.

Az XJ6N-tól viszont nem esek annyira hanyatt, nem is arról van szó, hogy léptem-nyomon elromlik, hanem egyszerűen a minősége, kidolgozottsága elmarad attól, amit Yamaha-szintnek szokás nevezni, illetve a hangolása, karaktere sem lett telitalálat.

Üdv:

Nepperűző