Kell nekem az elektromos nyomor?

2015.10.12. 16:58

Kedves Nepperűzö!

Egyre többet gondolkozom rajta, hogy megérné-e elektromos motorkerékpárt venni. A munkahelyem 15 km-re van, az év nagy részében el tudnék pöfögni, bocsánat suhanni oda. A neten nézelődve ismeretlen márkák tömkelegébe botlottam, nem szeretnék olyat venni, aminek a gyártója 2 hónap után csődbe megy, és futhatok a garanciám után.

A legtöbb Retro kinézetű gép (nem követelmény) csak hivatalosan 45km/h-t tud, azért nem bánnám, ha a valóságban megfutná a 60-at is. Csak segédmotoros jogosítvánnyal rendelkezem, nem tudom, hogy ez az elektromos motoroknál pontosan mit is jelent.

A kérdésem az lenne, hogy ismer-e esetleg kiforrott modellt, ami képes vállalható sebességgel leküzdeni a távot, és nem kerül irreálisan sokba (5-10-15 ezer Euróba).

Vagy várjak még vele pár évet, hátha lejjebb mennek az akkumulátor árak?
Üdv: Walter

Kedves Walter!

A legtöbb ilyen elektromos robogó valami kínai gyötrelem, igazi sorscsapás. Gyenge, igénytelen, lassú, kis kapacitású, hamar elpusztuló trágyakupac. Ami jó, az drága, a noname pedig jellemzően inkább az előző mondat alatt tárgyalt kategória.

A segédmotoros jogosítvány azt jelenit, hogy legfeljebb 45 km/h-s végsebességű segédmotoros kerékpár vezethető vele – ezeknek azért ennyi a vége, mert csak így hozhatók forgalomba.

Üdv:

Nepperűző