2015.12.17. 16:14

Tisztelt Nepperűző!

Segítséget szeretnék kérni: a két Honda közül melyiket érdemesebb választani?

A CB400-as nagyon tetszik, használtan olcsóbb is, szerintem az 53 lóereje nekem elég lenne, egyetlen félelmem az, hogy mivel ez egy japán belpiacos motor, nem tudom, milyen az alkatrész-ellátása.

A CB600-as előnyei a plusz lóerő (tudom, majdnem kétszer annyi), illetve úgy gondolom, az alkatrész-ellátása jobb lehet, mert ezek a motorok Európában is voltak forgalmazva. Igaz, az áruk használtan egy százassal drágább.

Mivel hosszútávra terveznék a motorral, kérdés, melyiket érdemes megvenni.

Üdvözlettel:

"Hondás" Zoli

Kedves Zoli!

Én a helyedben összekaparnám azt a plusz százezer forintot a CB600F Hornetre. Hosszú távon nem az 53 lóerő az, ami kevés lesz, hanem a nyomaték - sajnos ezeket a kis négyhengereseket nagyon forgatni kell a dinamikus haladáshoz. A Hornet sem egy alacsony fordulaton élő darab, de nagyon nem mindegy, hogy ötven vagy száz lóerőért kell kettőt visszarúgni előzés előtt.

Honda CB400

Az alkatrész-ellátás már nem gond a belpiacos motorokhoz, egyrészt a kereskedők-szervizek bármit be tudnak szerezni hozzá, de online elég sok utángyártott egységet is találni hozzá - gondban legfeljebb akkor leszel, ha csúnyán összecsukod egy eséssel.

Honda CB600F Hornet
Honda CB600F Hornet

Arra viszont figyelj oda, hogy Hornetből 2000 utánit keress, ugyanis a korábbiak még 16-os első kerékkel készültek, azok nem annyira jó választások.

Üdv:

Nepperűző