125-ös eladása papírok nélkül

2016.01.25. 13:14 Módosítva: 2016.01.25. 13:14

  

Kedves Nepperűző!

Kb. 7 évvel ezelőtt vásároltam egy Honda Innova 125-öt (nem klón). Az eladó egy itt élő amerikai srác volt, s mivel visszament az USA-ba, felszámolt mindent. Adásvételi volt, de mostanra a sok költözés miatt már csak "valahol van".

Szervizbe hordtam, de nagyon keveset használtam, most van benne 6300 km. Mivel az idén egyszer sem ültem rá, el szeretném adni. Sajnos, rendszám nélküli. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen kilátásaim vannak a jelenlegi jogi szabályozások függvényében.

Köszönettel:

László

Honda Innova 125
Honda Innova 125

Kedves László!

Elég könnyű dolgod lesz: meghirdeted, ha jön a vevő, írsz vele egy adásvételit, zsebreteszed a pénzt, elköszönsz tőle, majd lemondod a biztosítást. Nagyjából ennyi. Hogy ő mit kezd vele, mire használja, kockáztat-e rendszám nélkül, vagy csak alkatrésznek veszi, az már az ő dolga.

És ezzel nagyjából el is jutottunk a rendszám nélkül rohangáló ötvenesek legnagyobb problémájához: teljesen ellenőrizhetetlen az adásvételük, tulajdonosuk, bármi.

Üdv:

Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.