Magyar útra magyar robogót?

2016.03.28. 15:40

Kedves Nepperűző!

Valódi 50 ccm-es robogó vásárlásán töröm a fejem, melyet főképp a fővárosban használnék. Jópár robogón töltött idény van mögöttem, közte párat kvázi ötvenesként használtam, de ehhez már öreg vagyok, így maradnak a valódi ötvenesek. Szereléshez nem értek, így új robogókat kezdtem keresni, így akadtam a magyar tervezésű és összerakású Motowell-re, ami árában is reális alternatívának tűnik. Mi a véleménye a Motowellről általában, ezen belül a Crogen RS 2T-ről?

Köszönettel,

András

Kedves András!

A Motowell magyarságát nem az én posztom megítélni, de ha jól tudom, az alvázszám alapján nem magyar termék.  Kínában készül, jellegzetesen kínai alkatrészekből összerakva, a kincstári szöveg szerint magyar tervezésű. Amit róluk tudok, azokból egyikre sem vennék mérget, ugyanis magukról főleg jót terjesztenek, az annak szögesen ellentmondó vélemények pedig a konkurenseiktől jutott el hozzám. Nagyjából a tulajdonosoktól is ilyen, egymásnak eléggé ellentmondó véleményeket hallottam: valakinek évek óta hibátlanul működik, másnak másfél év után minőségi gondjai akadtak.

Két-háromszáz ezer forintból én inkább egy pár éves, használt japán vagy olasz robogót vennék, és lehetőleg gyári alkatrészekkel szervizelném - különös tekintettel a csapágyakra és a hajtás elemeire.

Üdv:

Nepperűző