Mi a legnagyobb, aminek még van értelme városon belül?

2016.07.06. 17:22

Kedves Nepperűző!

Robogót szeretnék vásárolni nagyjából 800e Ft-ig (+átírás, teljes átvizsgálás, stb...)

Városon kívül ritkán mennék vele, mégis a 3-4-500 ccm robogókkal szimpatizálok, mivel lesz, hogy 180 kg emberanyaggal fogok vele közlekedni.

Mindenenképp itthon forgalomba állított robogót szeretnék venni. Utolsó gépem egy 2003-as Burgman volt, amit nagyon szerettünk, azt az apróságot leszámítva, hogy a kuplungja úgy visított elindulásnál, hogy rossz volt hallgatni. Elmagyarázták, hogy ha kicserélik az egészet, akkor is vissza fog térni a hiba, mert nem igazán városi közlekedésre találták ki azt a motort.

Szeretnék találni egy olyan robogót, ami elvisz 2 embert is, ha úgy alakul, de mégsem fogyaszt 6 litert (vagy esetleg többet, mert akkor inkább kocsit kéne venni). Ennyi pénzért szeretnék találni egy olyan típust, ami 5 év múlva sem rohad ki alólam.

Volt két Apriliám annó, így azt a márkát nagyon messziről elkerülném a katasztofális tapasztalatok miatt.

Segítségét szeretném kérni abban, hogy melyik modell lenne a leginkább megbízható/ésszerű/élvezetes robogó a leírtak alapján.

Segítségét előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel,

KoniForPrez

Kedves KoniForPrez!

Első gondolatom az volt, hogy neked Suzuki Burgman kell, de 2007 utáni, aluhengeres. Lényegesen tartósabb, mint a korábbi modellek, ismered is, valószínűleg szerelőd is van hozzá, a kínálat is bőséges. Ha valamiért nem lépnél még csak hasonló folyóba sem kétszer, akkor a Yamaha Majesty 400 jó vétel, kimondottan jó minőségű robogó, igaz, drágábbak hozzá az alkatrészek, mint a Suzukihoz, pláne ha összecsukod, és nem csak kopó-fogyó dolgok kellenek.

Burgman 400, 2007-es
Burgman 400, 2007-es

Ugyanez igaz a Honda Silver Wing 400-ra is, amiből felesleges megvenni a hatszázasat, ugyanis ehhez ez a jó blokk, a hatszázasnak kicsit alulméretezték a vázát, a tökéletes dívány-érzést a kisebb is tudja.

Majesty 400 2004-ből
Majesty 400 2004-ből

Ha nem fetrengeni szeretnél, akkor nagyon jó vétel a Gilera Nexus 300 - nem sokkal gyengébb az 500-asnál, elég jól tartja vele a lépést, de könnyebb, jobban kezelhető, takarékosabb és lényegesen megbízhatóbb. Bár műszakilag rokon az Apriliákkal (Piaggio csoport), nem betegágy, hanem egy nagyon jó külsejű, sportos viselkedésű robogó.

 Üdv:

 Nepperűző