Az Xciting 500 jó választás?

2016.09.26. 12:57

Kedves Nepperűző!

Robogó vásárlását tervezem. Találtam egyet rendkívül kedvező áron, és - ami robogónál nem mellékes szempont - magyarországi forgalomba helyezésű Kymco Xciting 500 típusú masinát.

Gyártási éve 2005, a megtett kilométer 38500, üzemanyagellátása karburátorral történik. Korábban már olvastam itt a magazinban a típusról. Kérdésem az, hogy ennek a járműnek mi a típushibája, a szokásos dolgokon kívül mire kell figyelni?

Köszönöm!

Ebronit

Kedves Ebronit!

Az Xciting simán vehető, még a 230 kilogrammos tömege ellenére is elég jól irányítható a jó súlypontnak köszönhetően. Típushibának túlzás lenne elkönyvelni, de előfordulhat az üzemanyag-szivattyú meghibásodása - rejtélyes nem indulásnál általában ez szokott a hiba lenni.

Kymco Xciting
Kymco Xciting

Érdemes ellenőrizni a kormánycsapágyat és a hajtás elemeit, vagyis a görgőket és a szíjat - ha ezek rendben vannak, akkor valószínűleg a többi karbantartást is elvégezték rajta. Ha nekilátsz szervizeltetni, érdemes odafigyelni az üzemanyagszűrőre, aminek a cseréjét sokszor elbliccelik.

40 ezer valós kilométer viszont egyáltalán nem számít soknak ennél a típusnál, ha alapvetően rendben van, kevés kockázattal járó vétel.

Üdv:

Nepperűző