Melyik a 200-250 köbcentis kategória legjobbja?

2017.04.07. 14:39

Kedves Nepperűző!

Keresem a számomra legideálisabb kétkerekűt, napi és városon kívüli használatra.

- Korlátlan "A"-s jogsival rendelkezem.

- Eddig csak 50-eseket vezettem.

- 30-as éveim végén vagyok.

- Néha 2 személy utazna városon belül.

Ami még fontos, jól pakolható legyen. Tehát ülés alatt minimum egy sisak elférjen, és egy doboz hátul. Újat nem szeretnék,mert irreálisan drágák, 250 cm3 (20 Le) fölé a fenntartás, értékvesztés és a (nagymotoros) tapasztalat hiánya miatt még nem szeretnék menni. A végsebesség, kevésbé fontos, mint az adott motor megbízhatósága. 300-600 ezer között szánnék rá. Első sorban ezekkel a típusokkal szemezek: Honda Foresight, Yamaha XMax, Piaggio Beverly.

A Hondáról legendák keringenek, a többi előnye a nagykerekűségük. Melyiket ajánlod? és mire figyeljek ha közelebbről megnézek 1-1 típust.

Köszönettel: Andor

Kedves Andor!

A felsorolt három típus mind vehető, viszont a Beverly-nél azért csekkold, hogy befér-e a sisakod az ülés alá. A Honda Foresight a legolcsóbb ezek közül, és tényleg nagyon tartós, tágas, kényelmes, viszont a másik kettővel összevetve a legkevésbé luxy a kidolgozása.

IMG 1342

A Yamaha XMax250 szerintem a tuti vétel, nagyon szépen kidolgozott motor, a megbízhatóságával sem szokott gond lenni, viszont ezt más is tudja, ezért elég drága - ami olcsó, az jó eséllyel rossz állapotban van.

A Beverly 250 szintén jó, a típus esetleges rossz híre az 500-ason alapul, a 250-esre nem jellemző a fesszabályzó meghibásodása. Mindháromnál csak általános dolgokat kell nézni: sérülésnyomok, a bevallottnál nagyobb futás, elmaradt szervizek, ezek lehetnek a bukták.

Robogóknál érdemes fejben tartani, hogy a hajtásnak vannak kopó elemei, és ezek állapota nagyban befolyásolja azt, hogy mennyire érzed egyben lévőnek. Érdemes vásárlás előtt ránézni a szíjra, aminek az állapota beszédes lehet.

Sajnos a variátor szétkapásához legalább légkulcs szükséges, tehát a legtöbb embernek ez nem adott, de sokat elárul egy típusról a variátorház és a görgők állapota. Ha kockára kopott görgők, elvékonyodott, lógó szíj, bemaródott kúptárcsák, kikopott röppályák fogadnak, akkor máshol sem számíthatsz karbantartott, megkímélt állapotra.

Az általad említetteken kívül érdemes ránézned a Kymco Downtownra és X-Citingra, illetve a Sym Joymax Evora, ezekről is sok jót hallottam, és a közhiedelemmel ellenben van hozzájuk alkatrész.

Üdv:

Nepperűző