"Huszonöt" kilowattos motor

2017.04.29. 10:33

Kedves Nepperűző!

A héten vásároltam egy 650 köbcentis motort, ami gyárilag 53 kW, viszont a forgalmiban csak 25 kW van feltüntetve. A motor nincs lefojtva, így használta az előző tulaj 3 évig. Sajnos nem nem vettem észre ezt a bakit! Mi annak a folyamata, hogy a forgalmiban a helyes érték legyen?

Ha így marad, lehet ebből valami problémám, pl. csalás, mivel nem a valós teljesítmény után fizetem az adókat?

Válaszodat előre is köszönöm!

Kedves Kérdező!

Valóban adó- és biztosítási csalást követsz el, de ez maga a tökéletes bűntény, soha nem fognak elkapni: nincs olyan szituáció, ahol a hatóságok elkezdenék méregetni a motorod teljesítményét.

Ráadásul legfeljebb elméleti megoldás van csak a motorod 53 kW-os legalizálására, ez nagyjából ugyanaz a procedúra lenne, mint az A2-es visszafojtás, annyi különbséggel, hogy régebbi motornál erre még sokkal kevésbé van felkészülve a rendszer, tehát gyakorlatilag végigvihetetlen.

Ha a lelkiismereted ezek után sem hagy nyugodni, és belevágsz a legalizálásba, légy szíves írd meg nekünk a tapasztalataidat, nagyon kíváncsiak vagyunk, mit lép erre a hivatal. Illetve minden olyan történetet szívesen veszünk, ami végigvitt vagy elakadt teljesítmény-átpapírozásról szól.

Üdv:

Nepperűző