2017.08.03. 14:52

Üdvözlöm!

Friss jogosítványhoz keresek motort A2-es kategóriában, legfeljebb 700 000 Forintig. Több lehetőséget találtam, de három típus van szem előtt igazán: elérhetősége miatt a Honda CBF250-es, ezekből sok van, többféle felszereltséggel; a Honda VTR 250-es nagyon tetszik, de nem tudom, megéri-e az árkülönbözetet. Valamint a Yamaha YBR 250-est ajánlották még. Leginkább szezonban használnám, rövidebb túrákra. Mely típust ajánlaná?

Válaszát előre is köszönöm

Viktória

Kedves Viktória!

Ezek közül egyértelműen a VTR250 a legjobb választás, és az utolsó fillérig megéri az árkülönbözetet. A CBF250 egy igénytelen, olcsó motor. Béna futóművel, elavult léghűtéses, egyhengeres blokkal, a legolcsóbb acél bölcsővázzal. Minden centijén a spórolás látszik, egyetlen érdeme, hogy tartós. Nem különösebben nagy élmény használni.

Honda VTR250
Honda VTR250

Az YBR250 ugyanez, csak más emblémával, ráadásul a kuplungja 20-30 ezer kilométer után jó eséllyel megadja magát, és egy százezer forint feletti javítási tétel vár. Ezekhez képest a VTR250 maga a csoda. V2-es, folyadékhűtésű blokk, térhálós váz, jó fék és futómű, ráadásul nézegetni is élmény, nem véletlenül hívják zsebducatinak. 

Üdv:Nepperűző

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.